2013. június 25., kedd

A világ helyzete - Fenntartható gazdaság - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Worldwatch Institute- 2008 - A világ helyzete - Fenntartható gazdaság
A Worldwatch Institute (Világfigyelő Intézet) több mint harminc éve kíséri figyelemmel Földünk környezeti állapotának változását, és 1984 óta évről évre megjelenteti A világ helyzete című könyvsorozat aktuális kötetét az emberiség előtt álló egyik legnehezebb feladatról: hogyan építhetünk fel egy környezeti szempontból fenntartható világot.
A folyamatos emberi fejlődés ? anyagi és szellemi értelemben egyaránt ? ma attól függ, átalakul-e az ipari forradalom óta teret nyert piacgazdaság. Egy fizikailag korlátozott világban nem mehet vég nélkül az anyagi növekedés, és ha ez a növekedés exponenciális, akkor a korlátok határait hamarabb és sokkszerűbben érhetjük el, mint azt a tudósok jósolni képesek.
A világ helyzete 2008 azokra az újításokra helyezi a hangsúlyt, amelyek a fenntartható gazdaság létrehozását segítik az ipari termelés új felfogásától a gazdasági fejlődés új mércéin és a mikrofinanszírozáson át a szén-dioxid-kibocsátási üzletek alakulásáig és a biológiai sokféleség védelméig. A huszonegyedik század gazdaságának azon az alapon kell nyugodnia, hogy jobban megértjük azt a fizikai és biológiai világot, amelytől függünk. Ahogyan Albert Einstein mondta: ? Nem tudjuk megoldani a problémákat, ha ugyanúgy gondolkodunk, mint akkor, amikor okoztuk őket?.
Személyes átvétel Érden és környékén, illetve Budapesten lehetséges. Kérésre postázom.



Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Az aukció vége: 2013-07-14 08:55
. A világ helyzete - Fenntartható gazdaság - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése